»Hrano namreč zaužijemo na treh energijskih ravneh: na fizični ravni nam hrana daje občutek sitosti – tu je v ospredju hrana prihodnosti, ki temelji na trajnostni – ekološki pridelavi in predelavi.«
»Na duhovni ravni pa se za hrano zahvalimo, saj smo vse bolj odvisni od narave, ki je naš vir življenja, zahvalimo se za hrano, ki je okusna, zdrava in kot taka odskočna deska za naše ustvarjalno delo in življenje.«
»Morali bi razmišljati o tem, da je kmetijam, ki niso zmožne participirati v tem zahtevnem tržnem okolju, treba zagotoviti neke vrste univerzalni temeljni dohodek in hkrati postaviti omejitve, kaj lahko počnejo. S tem bi omogočili čisto polje za razvoj ekonomsko sposobnih kmetij.«
»Mi se zavedamo, da so sredstva omejena in jih je na voljo manj, zato močno podpiramo predlog o vzpostavitvi kapice in degresije tako na neposrednih plačilih kot na okolijskih ukrepih. In se zavedamo in podpiramo, da bo novi SKP ambiciozno naravnan.«
»Kolektivne naložbe, recimo, v vzpostavitev zbirnih centrov, hladilnic, skladišč, vse to zato, da se okrepi konkurenčnost primarnih proizvajalcev, da se racionalizira poslovanje …«